The Mall, Luton

Broadway Malyan were asked to expand and refresh the tired Arndale Centre in Luton, turning a dark and aging shopping centre which turned away from the city into a bright and welcoming destination reconnected to its surroundings.

Rebranded as ‘The Mall’, the £12M scheme provides 7,200m² of high quality new shopping space in nine new retail units over three floors at the St George’s Square end of the mall. Cafe and restaurant accommodation totalling 1,600m² is provided at ground floor level, facing onto this newly revitalised public square. A new triple-height, fully glazed landmark entrance faces the square, providing a focal point for the development and reconnecting the shopping centre with the city.

The second stage of the redevelopment is currently underway.

 

Client: Century Properties
Location: Luton, the UK
Size: 7,200m²  
Skills: Architecture, Interior Design
Status: Completed

Related projects