The Boutiq, Singapore

The Boutiq is a residential-led development offering luxury and sustainable urban living in the heart of Singapore. The scheme features two sleek and modern 10-storey apartment buildings and provides 130 one- to three-bedroom apartments and penthouses ranging from 47m2 to 265m2.

Set in tranquil, landscaped grounds, The Boutiq provides residents with a complex of unique communal gardens, each serving a different function and offering different recreational facilities. These include a signature lap pool, a fitness suite and a bar. 

The design balances the demand for luxury lifestyle and urban living with that of a sustainable development. The orientation and passive design approach provide an abundance of natural light and ventilation. Extensive planting, including green walls and recreational sky gardens which punctuate every floor, further enhance the green credentials and provide a multi-level forum for the residents to relax, play and interact.

Merit Award, Residential Category, Singapore Landscape Architecture Awards 2015


Client: Heeton Holdings
Location: Singapore
Size: 10,500m², 130 apartments 
Skills: Architecture, Landscape Architecture, Interior Design
Status: Completed

Related projects